Top 5 Best Geteste Crèmes om Striae te behandelen

januari 2022
8
stretch marks

Striae is een veelvoorkomend cosmetisch huidprobleem. Herkenbaar als roodpaarse strepen op plaatsen waar de huid in een korte tijd snel is opgerekt, die na enige jaren in witte littekens overgaan. De meest voorkomende oorzaken hiervan zijn zwangerschap en gewichtstoename. Bijna 70% van de vrouwen en 40% van de mannen hebben last van stretch marks (striae).

Waarschijnlijk heb je nu de volgende gedachtes in je hoofd:

“Gaan deze stretch marks wel ooit weg?”

“Hoe kan ik striae behandelen?”

Maak je geen zorgen, in dit artikel leg ik je alles uit.

Gaat striae ooit weg?

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws voor je.

Het slechte nieuws is, striae verdwijnt niet meer als je het hebt. Striemen verdwijnen nooit helemaal.

Het goede nieuws is, ze kunnen wel veel lichter en minder zichtbaar worden indien je het behandeld.

Hoe kan ik striae behandelen?

Crème of huidolie helpt drastisch bij het verbeteren van striae. Het regelmatig insmeren van je huid met een crème of huidolie verbeterd de doorbloeding en bindweefsel van je huid.

Ik ben zelf recentelijk zwanger geweest, hierdoor kreeg ik veel striae bij mijn buik en onderlichaam. Ik heb dus 5 producten getest die ontworpen zijn om striae te behandelen.

Bekijk hier onder welke product het best heeft gewerkt, ook krijg je mijn voor en na foto’s te zien.

Top 5 Striae Crème 2021

Nr.NaamEffectiviteit
1Revamin Stretch MarkStriae 95% minder zichtbaar in 3 maanden
2Clarins CremeVerminderd striae redelijk in 3 maanden
3Guinot Stretch Mark CremeVerminderd striae redelijk in 3 maanden
4Yasumi Stretch Mark CremeVerminderd striae matig in 3 maanden
5Xs Natural Anti Stretch MarksVerminderd striae matig in 3 maanden

1. Revamin Stretch Mark

revamin stretch mark

Dit is het beste crème die ik heb getest tegen m’n striae. Revamin Stretch Mark is een geavanceerde crème die de striae van binnenuit effectief herstelt dankzij de rijke samenstelling.

Wat Revamin Stretch Mark beter maakt dan alle andere crèmes is dat de samenstelling gepatenteerd is. Ook zijn er meerdere dermatologische onderzoeken naar dit product gedaan. Uit deze onderzoeken blijkt dat regelmatig gebruik van deze crème ervoor zorgt dat 95% van de striae verdwijnt [1].

Aangezien deze crème ontzettend veel aandacht heeft gekregen van de media en dermatologen, heb ik besloten om het ook eens uit te proberen.

Mijn ervaring

Mijn Revamin Stretch Mark crème heb ik via de officiële website besteld. Ik heb zelf gekozen voor de tijdelijke actie, wat bestaat uit 3 airless pompjes. Met 3 pompjes heb je genoeg voorraad om alle striae op je buik, billen, dijen en schouders te behandelen. In het algemeen wordt het vaak aangeraden om iets voor minimaal 90 dagen uit te proberen voor het optimale resultaat. Vandaar dat ik gelijk de grootste pakket heb genomen. Met extra voorraad zit je tamelijk nooit fout!

Ik heb Revamin Stretch Mark begin vorig maand besteld en het kwam de volgende dag al binnen. Het fijne ervan is dat het super discreet wordt verpakt, dus niemand weet wat er in kan zitten – mijn buren hoeven immers niet te weten dat ik last heb van striae!

Het product komt in een airless pompje. Goede crèmes met hoge concentraties antioxidanten zullen nooit in potjes zitten! Een tube is al beter maar een airless pompje heeft echt de voorkeur.

Zoals je kunt zien op mijn voor en na foto’s had ik veel striae op mijn buik. Ik was 1 jaar geleden bevallen geweest hierdoor kreeg ik veel striae op mijn buik en billen. Ik schaamde me er erg voor want het was heel erg zichtbaar.

Ik begon dagelijks de Revamin Stretch Mark crème in te smeren op mijn buik. Na de eerste maand zag ik al wat resultaat. De striae was iets minder zichtbaar en paars dan eerst maar je zag nog steeds dat het er was.

Na de 2e maand was m’n striae al behoorlijk weggetrokken, je zag geen paars meer. Ook was mijn losse huid veel strakker geworden.

Aan het einde van de 3e maand zag ik echt veel resultaat. Van dichtbij was de striae nauwelijks zichtbaar. Mijn vriendje was erg verbaasd toen hij mijn buik zag, hij vroeg aan me waar m’n tijgerstrepen waren.

Hier zijn de voor en na foto’s van mijn buik. De tijd tussen de foto’s is 3 maanden.

voor en na

Ik ben echt blij met mijn resultaat, ik heb nu meer zelfvertrouwen gekregen en zit beter in m’n vel. De striae is natuurlijk niet helemaal weg, maar het is nauwelijks zichtbaar van dichtbij.

Kort samengevat:

 • Allerbeste Striae Creme uit onze test
 • Crème met de beste samenstelling op de markt
 • Crème komt uit een airless pomp
 • Verhoogd de elasticiteit en stevigheid van de huid
 • Verzacht en verzorgt huid van binnenuit
 • Helpt de vorming van nieuwe striae te voorkomen
 • Dermatologisch bewezen effectief
 • Maakt striae 95% minder zichtbaar in 3 maanden

Bekijk hier de prijzen van Revamin Stretch Mark

2. Clarins – Body Partner Stretch Mark Expert

clarins

Dit is een van de populairste crèmes die je in de winkel kan vinden. Deze creme van Clarins kent een unieke samenstelling wat dient voor het verminderen van striae.

Ik heb deze crème van Clarins drie maanden lang op m’n billen gesmeerd. Aan het eind van de 3e maand zag ik dat m’n striae wat minder was.

Toch was dit resultaat niks te vergelijken met het resultaat dat mijn buik behaalde met Revamin Stretch Mark.

Ik raad dus aan om beter je geld te spenderen aan mijn nummer 1 geteste crème.

 • Unieke samenstelling
 • In de winkels te koop
 • Verzorgt huid
 • Verminderd Striae redelijk in 3 maanden

Bekijk hier de prijzen van Clarins – Body Partner Stretch Mark Expert

3. Guinot Stretch Mark Creme

guinot

De Guinot Stretch Mark Crème is een goed product om striae wat te verminderen.

Guinot Stretch Mark Crème is gebaseerd op de volgende ingrediënten: Crelastine B, Sepilift, Hydrocyte Complex, Babssu oil, Mango Butter en Vitamine E.

Dit product staat op nummer 3 doordat de ingrediënten van hoge kwaliteit zijn.

De bedoeling is dat dit product de stretch marks doet verminderen. Alleen heb ik dit product nog niet persoonlijk getest.

Voor de rest ziet de samenstelling er erg goed uit.

 • Goede samenstelling
 • Verbetert de bloedsomloop van de huid
 • Verzorgt huid goed
 • Verminderd Striae redelijk in 3 maanden

Bekijk de prijzen van Guinot Stretch Mark Creme hier

4. Yasumi Stretch Mark Cream

yasumi

De lichaamscrème voor het verwijderen van striae is ontworpen voor alle huidtypes. Het vermindert en voorkomt striae. Het wordt aanbevolen om te worden gebruikt bij de preventie en behandeling van striae die ontstaan ​​tijdens zwangerschap en borstvoeding, maar ook als gevolg van plotselinge gewichtsveranderingen en tijdens de adolescentie.

De formule van de striae crème bevat het gepatenteerde Chlorella Aulgaris algenextract, rijk aan peptiden en aminozuren. Dit verhoogt de collageensynthese aanzienlijk, voornamelijk collageen III. Bovendien stimuleert het de synthese van “elafine” – eiwitten die elastase remmen, het enzym dat verantwoordelijk is voor de afbraak van elastinevezels.

Regelmatig gebruik van YASUMI Stretch Mark Cream vermindert striae, voorkomt de vorming ervan, verzacht en verstevigt de huid.

 • Stimuleert de synthese van elafine
 • 100 ml tube
 • Goede prijs
 • Verminderd Striae matig in 3 maanden

Bekijk hier de prijzen van Yasumi Stretch Mark Cream

5. Xs Natural Anti-stretch Marks

as natural

Dit is een crème om striae te verwijderen en de huid te verstevigen. XS Natural Anti-Stretch Marks and Firming Cream helpt bij het verminderen en voorkomen van striae en verstevigt de huid. De crème wordt aanbevolen voor mensen die snel aankomen of afvallen en ook voor zwangere vrouwen met een slappe huid.

De crème zorgt voor: preventie van toekomstige striae, herstel van de huid, versteviging en herstel van de huid na gewichtsverlies

Deze crème heeft de slechtste ingrediëntenlijst en staat daarom op de laatste plaats in onze top 5.

 • Redelijke samenstelling
 • Verstevigd de huid
 • 200 ml tube
 • Verminderd striae matig in 3 maanden

Bekijk hier de prijzen van Xs Natural Anti-stretch Marks

Conclusie

Uit de producten die ik heb getest is er één grote winnaar uitgekomen. Met deze crème kan je 95% van je striae verminderen. Hierdoor zijn de striae van dichtbij nauwelijks zichtbaar.

De winnaar is Revamin Stretch Mark. Dit is de enige product die een airless pompje gebruikt (heel belangrijk). Ook is Revamin Stretch Mark het enige product waar de werking is bewezen door meerdere klinische studies.

Mijn striae is drastisch verminderd door het gebruik van Revamin Stretch Mark, ik heb mijn ervaring en mijn foto’s met jullie gedeeld.

In de comments kan je je eigen ervaring delen, ook zal ik je vragen beantwoorden.

Jasmijn Dijkstra is een geregistreerde voedingsdeskundige met expertise in Voeding en Gezondheid. Ze heeft haar masterdiploma Voeding en Gezondheid in Wageningen University & Research behaald. In haar vrije tijd zit Jasmijn graag in de sportschool.

8 REACTIES

 1. ik gebruik Revamin Stretch Mark al 4 maanden en mijn striae is bijna helemaal weg. Nu is mijn vraag, moet ik voor altijd deze creme blijven smeren? Kan ik stoppen zonder dat mijn striemen weer terug komen?

  • Jasmijn Dijkstra

   Hoi Truusje,

   Je hoeft Revamin Stretch Mark niet voor eeuwig te gebruiken. Zodra de striemen verdwijnen kun je stoppen. De stretch marks zullen niet weer terug komen.

 2. Hoi, ik heb veel striemen gekregen door overgewicht, ik heb meerdere cremes getest maar niks werkt. ik heb een bestelling gedaan voor Revamin Stretch Mark en hopelijk helpt het mij

  • Monique de Groot

   Hi Karin, werkt de crème echt?

   • Hoi Monique! Nou ben nu pas bij week 4 maar ik zie zeker al een verschil!

 3. De revamin creme heeft mij goed geholpen, ik heb het 2 maanden lang gebruikt en mijn stretch marks zijn nergens meer te herkennen. Daarnaast is mijn huid veel strakker geworden!

  • Jasmijn Dijkstra

   Hoi Elly,

   Fantastisch om te horen dat je stretch marks zijn verdwenen 🙂

 4. Jannie Westerhof

  Erg blij met Revamin Stretch striemen creme. De altijd zichtbare striemen worden steeds minder zichtbaar. Ik masseer de creme goed in, hij trekt goed in. De geur is ook nog eens fijn! Ik heb een voorraadje aangelegd 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here