Afslankpillen: Werken ze echt?

september 2021
0

Ben jij van plan om af te vallen of ben je ermee bezig dan heb je hoogstwaarschijnlijk wel gehoord van afslankpillen. Deze pillen versnellen het proces van afvallen en zijn daarom erg populair. Zo beloven veel van deze pillen om de eetlust te verlagen. Verder zou dit middel het vermogen om vet op te nemen verlagen. Daarnaast zou het ook het aantal vet die er verbrand wordt verhogen. Kortom je kan in een mum van tijd sneller kilootjes afvallen en zo dichterbij een ‘summer body’ komen. Dit klinkt natuurlijk heel rooskleurig, maar de vraag is of ze echt werken.

Bekende afslankpillen of ingrediënten:

Hieronder zullen een aantal bekende/ vaak gebruikte pillen vermeld worden, hierbij wordt ingegaan om de effectiviteit.

1. Xenical/alli

Ten eerste Xenical is een medicijn die pas te koop is als het wordt voorgeschreven door de dokter. Daarentegen hoef je voor Alli geen recept te hebben om dit te bemachtigen, het product is voor iedereen verkrijgbaar. Ze claimen beiden dat de ingrediënten zouden helpen bij het afvalproces. Dit komt doordat de hoeveelheid voedingsvet die de darmen kunnen opnemen, aanzienlijk minder wordt. En daarom kan men waarschijnlijk afvallen.

Volwassen die boven de 30 jaar zijn en een hogere BMI  dan 30 hebben, dienen Xenical te gebruiken. Ook geldt het voor volwassenen die een overgewicht hebben. Als je 18 jaar of ouder bent en een BIM hebt van 25 of meer is het mogelijk om Alli in te nemen.

3. Hydroxycut

Hydroxycut is een bekende afslankpil die veel wordt gebruikt. Zo wordt er beweerd dat het zorgt voor een verhoogde vetverbranding. Daarnaast zou je je beter kunnen focussen en meer energie krijgen. Echter, ontbreken er wetenschappelijke onderzoeken om deze claims te ondersteunen. Cafeïne zit in hydroxycut verwerkt en over cafeïne zijn er wel onderzoeken gedaan. Hieruit volgt dat het wellicht zou bijdragen aan gewichtsverlies.

4. Groene thee extract

Groene thee extract staat bekend om een aantal effecten. Het zou het vermogen om vet te verbranden door je lichaam verhogen met name bij je buik. Tot nu toe zijn er nog niet genoeg onderzoeken gedaan naar dit effect. Tenslotte zou het een aantal gevolgen met zich meebrengen, het kan namelijk misselijkheid, buikpijn en verstopping veroorzaken.

5. TrimSpa

Misschien komt de naam TrimSpa je bekend voor en heb je het weleens een reclame hiervan voorbij zien komen. Dit product zou ervoor zorgen dat je afvalt en werd door de beroemdheid Ana Nicole Smith gepromoot als het beste afslankmiddel. Het kan door zowel mannen als vrouwen gebruikt worden. Maar de vraag of het product aan alle claims voldoet, moet nog bewezen worden. Tot slot zijn slapeloosheid en angst de bijwerkingen van dit middel.

Conclusie

Veel afslankpillen claimen een heleboel dingen, die ze waarschijnlijk niet allemaal kunnen nakomen. Het is dus een gok om het te proberen, aangezien de meeste pillen niet ondersteund worden door wetenschappelijk onderzoek. Enkele componenten van die pillen zoals groene

Thee extract, zou wellicht kunnen helpen bij het verliezen van gewicht.

Verder heeft het bijwerkingen waar je kan last van kan krijgen. Mocht je geïnteresseerd zijn in de afslankpillen, zorg er dan voor dat je voldoende onderzoek hebt gedaan ernaar. Op die manier kan je erachter komen of het wel bij je past.

Het beste advies die je kan volgen om af te vallen, is die van een dokter of diëtist. En onthoud dat je kan afvallen op verschillende manieren. Zo kan je afvallen door te sporten of gezond te eten en zelfs door een combinatie hiervan. Kortom er zijn vele wegen die naar Rome leiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here