Haaruitval voorkomen met Haargroeimiddelen

januari 2022
0
haar

Mocht je haaruitval willen voorkomen of tegengaan dan zijn er een aantal middelen die je hiervoor kan gebruiken. Een grote kans dat je een van deze producten wellicht thuis al hebt. 

Haaruitval

Haaruitval is een bekend fenomeen bij zowel mannen als vrouwen. De leeftijd waarop iemand last kan krijgen van haaruitval verschilt per persoon. In sommige gevallen is haaruitval genetisch bepaald. Gelukkig bestaan er haargroeimiddelen om de groei van het haar te stimuleren. Daarnaast helpen ze bij het verdikken van de haren.

Factoren die spelen bij haargroei

Allereerst speelt de algemene gezondheid een rol bij de snelheid en mate van haargroei. Verder kan leeftijd hierbij ook een rol spelen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat iedereen een specifiek type haar heeft en dat kan impact hebben op hoe snel het haar groeit.

Middelen die haargroei bevorderen en stimuleren

1. Locerin

Deze haargroei pillen zijn extreem populair geworden in 2020. Dit komt doordat deze pillen de haargroei daadwerkelijk verbeteren! Er zijn al een heleboel wetenschappelijke studies gedaan naar de ingrediënten in Locerin. Uit alle onderzoeken blijkt dat deze pillen echt werken. Locerin is momenteel alleen online verkrijgbaar.

2. Folisin

Dit product wordt uitsluitend gebruikt door mannen die hun haar terug willen laten groeien. Ook Folisin bevat de ingrediënten die wetenschappelijk zijn bewezen. Een kuur duurt meestal 3-6 maanden. Je kunt Folisin zonder recept halen. Ook Folisin is alleen online verkrijgbaar.

3. Kokosnoot olie

Het is tot nu toe niet wetenschappelijk of kokosnootolie daadwerkelijk helpt bij haargroei. Alhoewel haar sneller begint te groeien bij een gezonde hoofdhuid. Het bevat laurine- en caprinezuur en vetzuren met middellange ketens die voorkomen dat haargroei wordt belemmerd. Kokosolie kan op verschillende manier gebruikt worden. Een van de manieren om haaruitval te vermijden, is het mengen van een banaan met kokosolie. Zo wordt de hoofdhuid hersteld en verzorgd.

4. Uiensap

Dit klinkt op het eerste gezicht waarschijnlijk raar, maar het is een van de oudste en effectiefste middelen om de groei van haren te stimuleren. In uiensap zit immers zwavel dat de productie van collagenen in de huidweefsels aandrijft, wat vervolgens helpt bij het groeiproces van het haar. Je kan het gebruiken door het sap uit uien perst en dit op het haar aan te brengen. Tot slot spoel je het na ongeveer 15 minuten af voor het beste resultaat.

5. Groene thee

Groene thee liefhebbers opgelet: gooi niet jullie gebruikte theezakjes weg. Niet alleen is groene thee gezond, het kan ook helpen bij het voorkomen van haaruitval en het stimuleren van haargroei. De reden hiervoor is dat het antioxidanten bevat en deze zorgen ervoor dat het haar sterk en gezond blijft.

6. Appelcider azijn

Appelcider azijn is niet alleen goed voor het wassen van de hoofdhuid, maar stimuleert tegelijkertijd haargroei. Het zit namelijk zo de azijn bevat ingrediënten voor sterker haar, waardoor bacteriën worden afgeweerd en de pH-waarde in balans blijft. Het is niet de bedoeling om dit product direct op het haar aan te brengen, maar om het te verdunnen met water.

7. Jojoba olie

Zoals eerder is vermeld is een gezonde hoofdhuid essentieel. Jojoba is vol met schimmelwerende eigenschappen die bijdragen aan een gezonde hoofdhuid. Bovendien helpt het bij ontstoppen van haarzakjes. Verder kan het zorgen voor een schone hoofdhuid, want het verwijderd viezigheid en roos. Tenslotte schijnt het te helpen bij het versnellen van de productie van haarcellen. Een paar druppels van Jojoba olie in het haar masseren en vervolgens na circa 15 min uitwassen is een manier om deze olie te gebruiken.

8. Aloë vera

Je kan aloë vera op voor verschillende redenen gebruiken, het is voornamelijk bekend dat het helpt tegen wonden en de pijn van een verbranding door de zon te verlichten. Aloë vera schijnt ook goed te zijn voor het haar. Het zorgt er voor dat talg en andere oliën worden weggewerkt, zij belemmeren het terugroeien van haren. Haarcellen kunnen makkelijker groeien wanneer de hoofdhuid gezond is. Dit product kalmeert een beschadigde hoofdhuid en werkt erg kalmerend. Het laten intrekken van aloë vera gel is een methode om haargroei te stimuleren.

Conclusie

Wereldwijd hebben vrouwen en mannen last van haaruitval of dun haar. Er zijn veel producten op de markt die dit probleem kunnen oplossen. Echter, zijn veel van deze producten niet natuurlijk. Gelukkig bestaan er natuurlijke producten die kunnen helpen bij het stimuleren van haargroei. Deze producten zijn vaak gewoon te vinden in de keuken en dus zeker de moeite waard om het een kans te geven.

Jasmijn Dijkstra is een geregistreerde voedingsdeskundige met expertise in Voeding en Gezondheid. Ze heeft haar masterdiploma Voeding en Gezondheid in Wageningen University & Research behaald. In haar vrije tijd zit Jasmijn graag in de sportschool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here