Top 5 Middelen Tegen Artrose en Reuma 2023

juni 2023
11
artrose

Heb jij last van artrose of reumatoïde artritis? Heb je vaak pijn in je gewrichten?

Mogelijk heb je het gevoel dat je hier nooit meer vanaf komt. En toch is dat niet waar.

In de afgelopen jaren is het je vast niet ontkomen hoeveel middelen tegen artrose en reuma er in de schappen van de drogisterijen staan.

Werken deze middelen echt? Of is het geldklopperij?

Aangezien ik een voedingsdeskundige ben heb ik grondig onderzoek gedaan naar alle pillen tegen reuma en artrose die te verkrijgen zijn. Op basis hiervan heb ik een top 5 lijst gemaakt van middelen die daadwerkelijk helpen tegen pijnlijke en stijve gewrichten.

Werken middelen tegen artrose echt?

Het is belangrijk dat je eerst weet dat er twee soorten middelen tegen artrose en reuma zijn:

 • Synthetische middelen
 • Natuurlijke middelen

Synthetische middelen krijg je alleen voorgeschreven van de huisarts. Meestal gaat het om ontstekingsremmende pijnstillers. Deze middelen kunnen erg heftig zijn op je lichaam en brengen meestal nare bijwerkingen met zich mee. Synthetische middelen bestrijden alleen de symptomen maar niet de oorzaak. Daarnaast mag je deze middelen maar maximaal 2 weken lang gebruiken.

Natuurlijke middelen zijn gemaakt van natuurlijke plantenextracten. Ze werken door de kraakbeen productie te stimuleren en de kraakbeen kwaliteit te verbeteren. Hierdoor wordt artrose op een natuurlijke manier bestreden.

Je vraagt je nu af of deze natuurlijke middelen tegen artrose en artritis wel echt werken.

Ik heb meer dan 60 wetenschappelijke studies doorgenomen om te onderzoeken of deze middelen wel echt effect hebben.

Uit elk onderzoek blijkt dat deze plantenextracten daadwerkelijk je gewrichten en pezen kunnen versoepelen.

De Top 5 Beste Middelen Tegen Artrose en Artritis

* DISCLAIMER: Dit artikel is uitsluitend voor informatieve doeleinden en geeft geen medisch advies, behandeling of diagnose. Onze top 5 lijst is samengesteld op basis van onze eigen ervaringen met de producten. We doen geen medische claims noch gezondheid claims in dit artikel, we geven alleen onze mening en ervaring over de producten die we hebben getest. Raadpleeg altijd je huisarts voordat je een product wilt gebruiken.

1. ProFlexen

Dit zijn de beste pillen tegen artrose en reuma die ik heb getest. Met deze pillen zeg je gedag tegen al die stijve en pijnlijke gewrichten.

proflexenWat ProFlexen beter maakt dan alle andere producten is dat de samenstelling gepatenteerd is.

ProFlexen bevat de allerbeste en puurste ingredienten om artrose en reuma tegen te gaan: UC-II®, Boswellia Serrata, Kurcuma, Gember Wortelstokken, Papaïn, Bromelaïne, Glucosamine, MSM, Chondroïtine en nog 3 andere actieve ingrediënten.

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat ProFlexen helpt tegen artrose en reuma [1] [2].

Mijn moeder heeft al jarenlang last van artrose en reuma. Ze werkte altijd al in de zorg en draaide veel overuren. Hierdoor kreeg ze veel slijtage en ontstekingen in haar gewrichten. De pijn die ze ervaart wordt met de dag erger. De pijnstillers die we van de dokter krijgen werken maar tijdelijk en verhelpen de artrose en reuma niet.

Aangezien ik een voedingsdeskundige ben heb ik veel onderzoek gedaan voor mijn moeder naar natuurlijke middelen tegen artrose en reuma. Een van de beste producten die ik heb gevonden is dus ProFlexen.

Ik had voor mijn moeder de ProFlexen pillen online besteld en gekozen voor 3 pakketten. Ik koos daarvoor omdat er een tijdelijke actie loopt. Als je 3 ProFlexen pakketen haalt krijg je tijdelijk 3 pakketten gratis erbij. In totaal krijg je dan 6 verpakkingen waarvan er 3 gratis zijn. Het is in dit geval beter om dan extra te halen met al dat voordeel, het zal later zeker weten van pas komen.

Officiële Kortingspagina

Het wordt aangeraden om ProFlexen dagelijks 6 maanden lang te gebruiken voor optimale resultaat.

proflexen gekochtMijn moeder nam 6 maanden lang elke dag 2 pillen, eentje voor het ontbijt en eentje voor het avondeten. Ze was in de tussentijd ook gestopt met de pijnstillers die ze voorgeschreven kreeg van haar arts.

In het begin merkte ze vrij weinig van ProFlexen. Pas na drie weken merkte mijn moeder dat haar gewrichten iets soepeler werden. Lopen en bewegen deed wel nog steeds pijn.

Tijdens de tweede tot vijfde maand namen de pijnklachten drastisch af. M’n moeder kon na de laatste maand weer rustig hardlopen zonder enige pijn.

Inmiddels is ze al gestopt met ProFlexen en al haar pijnklachten zijn minimaal.

Mijn moeder was erg blij met ProFlexen, ze probeert me nog steeds dagelijks te bedanken voor het aanschaffen van dit supplement.

Onze mening:

 • Score 10/10
 • Beste middel tegen artrose en reuma*
 • 100% natuurlijk en veilig
 • Verminderd pijnklachten aanzienlijk*
 • Zorgt voor soepele gewrichten*
 • Beschermt de gewrichten*
 • Geen bijwerkingen
 • Wetenschappelijk bewezen effectief

Bekijk hier de prijzen van ProFlexen >>

Officiële Kortingspagina

2. NuviaLab Flex

De nummer 2 product in onze top 5 lijst is NuviaLab Flex.

Dit supplement is een aanrader tegen lichte pijnklachten en is speciaal ontwikkeld om gewrichten en spieren te ondersteunen. Het helpt bij het verminderen van ontstekingen en zwellingen, wat op zijn beurt kan leiden tot een vermindering van pijn en ongemak.

NuviaLab Flex bevat een unieke combinatie van natuurlijke ingrediënten, zoals glucosamine, chondroïtine, MSM en verschillende kruidenextracten. Deze ingrediënten werken samen om de gewrichtsfunctie te verbeteren en de mobiliteit te verhogen, waardoor je beter in staat bent om je dagelijkse activiteiten uit te voeren zonder pijn.

Onze mening:

 • Score 7/10
 • Verminderd lichte pijnklachten*
 • Effectief tegen lichte artrose en reuma*
 • 100% Natuurlijk

Bekijk hier de prijzen van NuviaLab Flex >>

3. Glucosamine van Flinndal

De ingediënten in de Glucosamine pillen van Flinndal zijn: Glucosamine en kurkuma.

De combinatie van deze ingrediënten zorgen ervoor dat artrose en reuma bestreden worden. Na langdurig gebruik zul je merken dat dat lichte pijnklachten in de gewrichten verminderd worden.

We raden je toch aan om liever ProFlexen aan te schaffen. In ProFlexen zit ook Glucosamine, daarnaast bevat ProFlexen nog 11 andere actieve ingrediënten.

Onze mening:

 • Effectiviteit 6/10
 • Glucosamine van goede kwaliteit

Bekijk hier de prijzen van Glucosamine bij Flinndal

4. Groenlipmossel Forte

Groenlipmossel wordt al eeuwenlang door de bevolking van Māori geconsumeerd. Dit middel heeft een ontstekingsremmend werking. Uit statistieken blijkt dat artritis minder vaak voorkomt in Māori.

groenlip mosselGroenlipmossel Forte van Vaud bevat groenlipmossel, MSM en Chondroitine. Deze ingrediënten zorgen voor minder ontstekingen in de gewrichten.

Aangezien Groenlipmossel Forte in de zelfde prijsklasse zit als ProFlexen, is het aan te raden om beter ProFlexen aan te schaffen. ProFlexen heeft een veel betere samenstelling dan Groenlipmossel Forte.

Onze mening:

 • Effectiviteit 5/10
 • Effectief tegen lichte artrose en reuma*

Bekijk hier de prijzen van Groenlipmossel Forte

5. Curcumine Forte

Curcumine Forte is een ander product van Flinndal. Dit supplement bevat een hoge dosis kurkuma.

curcumin forteKurkuma is een ingrediënt die je terug kunt vinden in geel wortel. Dit ingrediënt remt ontstekingen wat handig is bij reumatoïde artritis.

Aangezien de Glucosamine van Flinndal al kurkuma bevat zetten wij Curcumine forte op plaats 5 in onze top 5 lijst.

Onze mening:

 • Effectiviteit 4/10
 • Alleen effectief tegen hele artrose en reuma*

Bekijk hier de prijzen van Curcumine Forte

Conclusie

Er zijn veel middelen te koop die beloven de oplossing te zijn tegen artrose en reuma. De meeste van deze middelen werken niet en zijn een verspilling van je geld.

Volgens mijn eigen ervaring en de ervaring van andere werkt ProFlexen het beste tegen artrose en reumatoïde artritis.

ProFlexen bevat meer dan 12 actieve hoog gedoseerde ingrediënten. Ook is ProFlexen de enige middel waar meerdere klinische studies de werking heeft bewezen.

Bekijk hier de kortingspagina van ProFlexen >>
Jasmijn Dijkstra is een geregistreerde voedingsdeskundige met expertise in Voeding en Gezondheid. Ze heeft haar masterdiploma Voeding en Gezondheid in Wageningen University & Research behaald. In haar vrije tijd zit Jasmijn graag in de sportschool.

11 REACTIES

 1. Ik gebruik Proflexen al 4 maanden en mijn artrose is bijna helemaal weg. Moet ik voor altijd Proflexen blijven slikke?

  • Jasmijn Dijkstra

   Hoi Karin,

   Ik ben blij ProFlexen effectief voor je is geweest.

   Je hoeft niet ProFlexen blijven te slikken. Als je merkt dat je een lange tijd geen klachten meer krijgt, kan je stoppen.

 2. Ik gebruik nu 4 weken Proflexen. Ook mijn eetpatroon aangepast. Ik vind het een wonder. Ik heb reuma, vooral ‘s nachts veel pijn, en nu slaap ik door. Blij.

 3. Ik ben 59 en heb last van reumatische artritis. Vooral veel pijn rondom mijn gewrichten. Mijn arts heeft mij proflexen en vitamine d aangeraden. Ik gebruik nu sinds een paar weken proflexen en nog vitamine d en mijn pijnklachten zijn al minder geworden.

  • Jasmijn Dijkstra

   Hoi Hannie,

   Fantastisch om te horen! Een vitamine-d tekort kan slecht zijn voor je gewrichten.

 4. Hoi, ik kamp al jaren met RA. Veel pijnklachten rondom mijn gewrichten. De huisarts kon alleen maar pijnstillers met daarin ontstekingsremmers voorschrijven. Ik wilde deze pillen niet omdat ik altijd bijwerkingen heb van medicijnen. Mijn huisarts zei dat ik wellicht natuurlijke supplementen kon gebruiken, hij vertelde dat hij goeie dingen had gehoord over ProFlexen. Ik heb dus zojuist een bestelling geplaatst en ik hoop dat het mijn pijn kan verlichten.

  • Hi betsy, heeft proflexen je geholpen??

   • Hoi Gijs, ben nu op maand 3 en mijn pijnklachten zijn sterk afgenomen echt een aanrader.

 5. Ik heb last van artrose en veel ontstekingen rondom mijn gewrichten. De natuurarts zei dat mijn lichaam voedingsstoffen miste en raadde me aan om online naar een goed supplement te zoeken. Ik kwam toen ProFlexen tegen en had gelijk een bestelling gedaan. Ik slik ProFlexen een paar maanden en mijn ontstekingen rondom mijn gewrichten zijn afgenomen. De reumatoloog was tevreden en gaf aan vooral door te gaan met wat ik nu aan het doen was.

 6. Helmi hommes-ger brandts

  Goedendag
  Ik heb een vraag helpt het ook voor artrose in de rug?

  • Jasmijn Dijkstra

   Hoi Helmi,

   ProFlexen helpt ook voor artrose in de rug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here