5 Beste Middelen Tegen Hoge Bloeddruk en Hoog Cholesterol 2022

december 2022
7

Heb jij last van hoge bloeddruk of hoog cholesterol?

Mogelijk heb je het gevoel dat je hier nooit meer vanaf komt. En toch is dat niet waar.

In de afgelopen jaren is het je vast niet ontkomen hoeveel middelen tegen deze gezondheidsproblemen in de drogisterijen staan.

Werken deze middelen echt? Of is het geldklopperij?

Aangezien ik een voedingsdeskundige ben heb ik grondig onderzoek gedaan naar alle natuurlijk supplementen tegen hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Op basis hiervan heb ik een top 5 lijst gemaakt van middelen die je kunnen helpen.

Werken deze middelen echt?

Het is belangrijk dat je eerst weet dat er twee soorten middelen tegen hoge bloeddruk en hoog cholesterol zijn:

 • Synthetische middelen
 • Natuurlijke middelen

Synthetische middelen krijg je alleen voorgeschreven van de huisarts. Meestal gaat het om plas middelen of vaatverwijders. Deze middelen kunnen erg heftig zijn op je lichaam en brengen meestal nare bijwerkingen met zich mee.

Natuurlijke middelen zijn gemaakt van mineralen en natuurlijke plantenextracten. Deze middelen werken door de hartfunctie te ondersteunen en door slecht cholesterol te verlagen. Hierdoor worden hoge bloeddruk en hoog cholesterol op een natuurlijke manier bestreden.

Je vraagt je nu af of deze natuurlijke middelen wel echt werken.

Ik heb meer dan 60 wetenschappelijke studies doorgenomen om te onderzoeken of deze middelen wel echt effect hebben.

Uit elk onderzoek blijkt dat deze plantenextracten daadwerkelijk de bloeddruk en cholesterol kunnen verlagen.

Top 5 Beste Middelen tegen hoge bloeddruk en hoog cholesterol

* DISCLAIMER: Dit artikel is uitsluitend voor informatieve doeleinden en geeft geen medisch advies, behandeling of diagnose. Onze top 5 lijst is samengesteld op basis van onze eigen ervaringen met de producten. We doen geen medische claims in dit artikel, we geven alleen ons mening en onze ervaring over de producten die we hebben getest. Raadpleeg altijd je huisarts voordat je een product wilt gebruiken.
Nr.NaamScore
1Lipid Control Plus10/10
2Kurkuma7/10
3Magnesium6,5/10
4Vitamine D6/10
5Visolie6/10

1. Lipid Control Plus

Dit zijn de beste pillen tegen hoge bloeddruk en hoog cholesterol die ik heb getest.

lipid control plusWat Lipid Control Plus beter maakt dan alle andere producten is dat de samenstelling gepatenteerd is.

Lipid Control Plus bevat de allerbeste en puurste ingredienten tegen hoge bloeddruk en hoog cholesterol: Hepure™, Artisjok, L-ornithine L-aspartaat, Oli-Ola™, Curcumin C3 Complex®, Knoflook extract, Choline en BioPerine®.

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de ingrediënten in Lipid Control Plus helpen tegen hoge bloeddruk en hoog cholesterol [1] [2].

Mijn moeder heeft al jarenlang last van hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Ze at altijd erg ongezond. Hierdoor kreeg ze al gauw last van kortademigheid en vermoeidheid. De medicijnen die we van de dokter kregen, brachten veel nare bijwerkingen mee.

Aangezien ik een voedingsdeskundige ben heb ik veel onderzoek gedaan voor mijn moeder naar natuurlijke middelen tegen hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Een van de beste producten die ik heb gevonden is dus Lipid Control Plus.

Ik had voor mijn moeder de Lipid Control Plus pillen online besteld en gekozen voor 3 pakketten. Ik koos daarvoor omdat er een tijdelijke actie loopt. Als je 3 Lipid Control Plus pakketen haalt krijg je tijdelijk 3 pakketten gratis erbij. In totaal krijg je dan 6 verpakkingen waarvan er 3 gratis zijn. Het is in dit geval beter om dan extra te halen met al dat voordeel, het zal later zeker weten van pas komen.

Het wordt aangeraden om Lipid Control Plus dagelijks 6 maanden lang te gebruiken voor optimale resultaat.

lipid control plus 2Mijn moeder nam 6 maanden lang elke dag 2 pillen, eentje voor het ontbijt en eentje voor het avondeten. Ze was in de tussentijd ook gestopt met de medicijnen die ze voorgeschreven kreeg van haar arts.

In het begin merkte ze vrij weinig van Lipid Control Plus. Pas na drie weken merkte mijn moeder dat haar kortademigheid wat afnam. Ze was nog steeds vaak vermoeid.

Tijdens de tweede tot vijfde maand namen de klachten drastisch af. M’n moeder voelde zich na de laatste maand veel gezonden en vitaler.

Inmiddels is ze al gestopt met Lipid Control Plus en zijn al haar klachten zoals vermoeidheid en kortademigheid verleden tijd.

Mijn moeder was erg blij met Lipid Control Plus, ze probeert me nog steeds dagelijks te bedanken voor het aanschaffen van dit supplement.

Nog niet overtuigd? Op deze pagina kan je de ervaringen lezen van andere gebruikers, ook is het mogelijk om je eigen ervaring achter te laten.

 • Onze score 10/10
 • Beste natuurlijke middel tegen hoge bloeddruk*
 • Beste natuurlijke middel tegen hoog cholesterol*
 • Ondersteunt de werking van de lever*
 • Geen bijwerkingen
 • Wetenschappelijk bewezen effectief

Bekijk hier de prijzen van Lipid Control Plus >>

2. Kurkuma

De nummer 2 product in onze lijst is kurkuma. Dit supplement is een aanrader voor mensen met een hoge bloeddruk.

curcumin forte

Onderzoek toont aan dat kurkuma de verwijding (verbreding) van bloedvaten kunnen bevorderen, waardoor de bloedstroom toeneemt en de bloeddruk daalt [3].

Kurkuma kan ook het risico op hartaanvallen verlagen, mogelijk door de ontstekingsremmende werking, door het verbeteren van de endotheelfunctie, of door het verbeteren van het cholesterolgehalte [4].

We raden je toch aan om liever Lipid Control Plus aan te schaffen. In Lipid Control Plus zit ook Kurkuma, daarnaast bevat Lipid Control Plus nog 7 andere actieve ingrediënten.

 • Onze score 7/10
 • Effectief tegen hoge bloeddruk en hoog cholesterol
 • Verkrijgbaar bij elk drogist
 • 100% Natuurlijk

Bekijk hier de prijzen van Kurkuma

3. Magnesium

Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor veel lichaamsfuncties, waaronder het reguleren van de bloeddruk [5].

magneisum

Studies tonen aan dat magnesiumsupplementen kunnen helpen de bloeddruk te verlagen door de productie van stikstofmonoxide te verhogen – een signaalmolecuul dat de bloedvaten helpt ontspannen [6].

 • Onze score 6.5/10
 • Effectief tegen hoge bloeddruk
 • Verkrijgbaar bij elk drogist
 • 100% Natuurlijk

Bekijk hier de prijzen van Magnesium

4. Vitamine D

Uit onderzoek blijkt dat mensen met hoge bloeddruk over het algemeen lagere vitamine D-spiegels hebben dan mensen zonder deze aandoening [7].

Vitamine DStudies tonen ook aan dat hogere bloedwaarden vitamine D kunnen helpen beschermen tegen hoge bloeddruk [8].

Daarom moeten mensen met hoge bloeddruk hun vitamine D-niveaus laten controleren.

 • Onze score 6/10
 • Beschermt tegen hoge bloeddruk

Bekijk hier de prijzen van Vitamine D

5. Visolie

Studies tonen aan dat mensen die veel vis eten veel minder hartziekten hebben [9].

omega 3 premium

Meerdere risicofactoren voor hartziekten blijken te worden verminderd door de consumptie van vis of visolie.

Visolie kan het peil van HDL (goed) cholesterol verhogen en kan ook het peil van LDL (slecht) cholesterol verlagen [10].

Zelfs in kleine doses helpt visolie de bloeddruk te verlagen bij mensen met een verhoogde bloeddruk [11].

Hoewel visoliesupplementen veel van de risicofactoren voor hartaandoeningen kunnen verbeteren, is er geen duidelijk bewijs dat ze hartaanvallen of beroertes kunnen voorkomen [12].

 • Onze score 6/10
 • Verhoogt het goede cholesterol

Bekijk hier de prijzen van Visolie

Conclusie

Er zijn veel middelen te koop die beloven de oplossing te zijn tegen hoge bloeddruk en hoog cholesterol. De meeste van deze middelen werken niet en zijn een verspilling van je geld.

Volgens mijn eigen ervaring en de ervaring van andere werkt Lipid Control Plus het beste.

Lipid Control Plus bevat meer dan 8 actieve hoog gedoseerde ingrediënten. De ingrediënten in Lipid Control Plus zijn wetenschappelijk bewezen effectief.

Bekijk hier de kortingspagina van Lipid Control Plus >>
Jasmijn Dijkstra is een geregistreerde voedingsdeskundige met expertise in Voeding en Gezondheid. Ze heeft haar masterdiploma Voeding en Gezondheid in Wageningen University & Research behaald. In haar vrije tijd zit Jasmijn graag in de sportschool.

7 REACTIES

 1. Hallo, ik heb net een bestelling geplaatst voor lipid control plus. Ik heb al een tijdje last van hoge bloeddruk en wil ook mijn slechte cholesterol verlagen.

  • Hey Truusje! Heeft het voor jou gewerkt? Ik twijfel om het ook te bestellen

   • Ja ben nu al 3 maanden bezig en merk dat mijn bloeddruk weer normaal is en ik heb geen last meer van migraines

 2. Al 10 weken lang combineer ik Lipid control plus met het keto dieet, ik merk al veel resultaat!

 3. Na enkele maanden is mijn bloeddruk weer op normaal niveau. Ik raad iedereen Lipid Control Plus aan! Het is geen wondermiddel maar alle kleine beetjes helpen.

 4. Mijn bloeddruk is goed, maar mijn ldl is te hoog. Kan ik dan wel Lipid Control Plus nemen?

  • Jasmijn Dijkstra

   Hoi Ben,

   Ja, dat is mogelijk. De ingrediënten in Lipid Control Plus zorgen ervoor dat je LDL en bloeddruk op een gezonde niveau komen. Het zorgt er dus NIET voor dat je bloeddruk of LDL te laag wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here