Top 5 Beste Collageen Poeders van 2022 Die Echt Werken

december 2022
4
rimpels

Begin je al al rimpels te krijgen? Of heb je al veel rimpels op je gezicht?

Dan heb je vast gedacht om collageen poeder te nemen.

Collageen poeder helpt namelijk rimpels te verminderen en voorkomen. Maar welke collageen poeder werkt nou het beste?

Aangezien ik een voedingsdeskundige ben heb ik grondig onderzoek gedaan naar alle collageen poeders op de markt.

Op basis hiervan heb ik een top 5 lijst gemaakt van collageen poeders die daadwerkelijk effectief zijn.

Wil jij een strakke en gezonde huid krijgen? Lees dan zeker verder.

Werkt collageen poeder echt?

Je vraagt je nu vast af of collageen poeder echt werkt. En het antwoord hierop is, Ja!

Ik heb meer dan 60 wetenschappelijke studies doorgenomen om te onderzoeken of collageen poeder wel echt werkt.

Er zijn tal van onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van collageen en daaruit is gebleken dat collageen supplementeren wel degelijk helpt om het collageenniveau op te krikken en dus om de huid te verbeteren.

De vraag is dus nu welk collageen poeder het beste werkt.

De Top 5 Collageen Poeders

1. Collagen Select

Dit is de beste collageen poeder die ik heb getest. Met Collagen Select is het mogelijk om binnen 3 maanden je rimpels aanzienlijk te verminderen.

collagen selectWat Collagen Select beter maakt dan alle andere producten is dat de samenstelling gepatenteerd is.

Collagen Select bevat de allerbeste en puurste ingrediënten: DracoBelle™ Nu, Verisol®, vitamine A, vitamine C, riboflavine, niacine, koper en biotine.

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat Collagen Select rimpels kan verminderen en de huidelasticiteit kan verbeteren [1] [2].

Sinds mijn 30e begon mijn huid erg te rimpelen. Ik werd er zo onzeker van. Je gelooft het niet, maar ik ben meerdere keren afgewezen omdat ik heel oud leek. Dit heeft een grote impact gehad op mijn zelfvertrouwen.

Aangezien Collagen Select veel aandacht heeft gekregen van wetenschappers en influencers, heb ik besloten om deze poeder zelf te testen en te kijken of het echt werkt.

Ik had Collagen Select online besteld en gekozen voor 3 pakketten. Ik koos daarvoor omdat er een tijdelijke actie loopt. Als je 3 pakketen haalt krijg je tijdelijk 3 pakketten gratis erbij. In totaal krijg je dan 6 verpakkingen waarvan er 3 gratis zijn. Het is in dit geval beter om dan extra te halen met al dat voordeel, het zal later zeker weten van pas komen.

Het wordt aangeraden om Collagen Select dagelijks 3 maanden lang te gebruiken voor optimale resultaat.

Ik nam dus elke dag 1 schepje voordat ik ging slapen.

In het begin merkte ik niks. Pas na één maand merkte ik dat mijn iets strakker werd.

Tijdens de tweede tot derde maand zag ik veel vooruitgang. Mijn rimpels waren aanzienlijk minder zichtbaar geworden. Ook zag mijn huid er veel jonger uit dan eerst.

Persoonlijk ben ik echt fan van de Collagen Select poeder. Het voelt goed om weer wat jonger uit te zien. Ik ga nog zeker een paar maanden verder met Collagen Select.

Nog niet overtuigd? Op deze pagina kan je de ervaringen lezen van andere gebruikers, ook is het mogelijk om je eigen ervaring achter te laten.

 • Effectiviteit 10/10
 • Minder rimpels binnen 3 maanden
 • Beste collageen poeder in Nederland
 • Beste supplement voor een jongere huid
 • Smaakt heerlijk
 • Verzorgd de haren en nagels
 • Wetenschappelijk bewezen effectief

Bekijk hier de prijzen van Collagen Select >>

2. CollaVita Beauty Source

CollaVita Beauty Source is een collageen poeder van CollaVita. Dit product draagt bij aan een gezonde huid, gezond haar en gezonde nagels en vermindert rimpels en cellulitis.

colla vita

De ingrediënten die hieraan bijdragen zijn gehydrolyseerd rundercollageen, hyaluronzuur, vitamine C, vitamine E, zink, selenium, vitamine D en biotine.

Eén verpakking van 165 gram bevat 2 dagelijkse doses en is voldoende voor 2 maanden. CollaVita Beauty Source is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, The Skin Company en de website van CollaVita.

 • Effectiviteit 7/10
 • Voldoende voor 2 maanden

Bekijk hier de prijzen van CollaVita Beauty Source

3. Holland & Barrett Collageen Poeder

Het collageen poeder van het huismerk van Holland & Barrett geeft kracht, structuur en vitaliteit aan de huid, het haar, de nagels en botten en spieren.

collageen holland en barret

Het supplement bevat hiervoor rundercollageen peptiden, vitamine C en biotine. Eén verpakking bevat 159 gram en het advies is om dagelijks tussen de 2,6 en de 21,2 gram te nemen met een glas water.

Het poeder smaakt naar sinaasappel. Eén verpakking is voldoende voor 30 tot wel 60 dagen. Dit collageen poeder is enkel verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

 • Effectiviteit 6,5/10
 • Verkrijgbaar bij Holland & Barrett

Bekijk hier de prijzen van Holland & Barrett Collageen Poeder

4. Eclat. Vegan Collagen Booster

De Vegan Collagen Booster van Eclat. verschilt van de overige collageen poeders omdat het geen echte collageen peptiden bevat. Collageen wordt namelijk altijd gewonnen uit dierlijke bron en is dus niet vegan.

eclat

Een vegan collageen booster kan echter wel ingrediënten bevatten die de natuurlijke collageenproductie ondersteunen en dat is precies van de Vegan Collagen Booster van Eclat. doet.

Eén verpakking bevat 30 zakjes met collageen poeder en verschillende belangrijk vitamines en mineralen om de collageenproductie te helpen.

De Vegan Collagen Booster bevat Collaboost Vegan, hyaluronzuur, vitamine C, vitamine B2, vitamine B3, biotine en magnesium.

Het advies is om dagelijks één zakje te gebruiken. De Vegan Collagen Booster is verkrijgbaar via de website van Eclat., maar ook via Bol.com.

 • Effectiviteit 6/10
 • Vegan-vriendelijk

Bekijk hier de prijzen van Eclat. Vegan Collagen Booster

5. Women’s Best True Beauty Collagen Drink

De True Beauty Collagen Drink van Women’s Best is een collageen poeder dat de vorming van rimpels vermindert, nagels versterkt, cellulitis vermindert en het haar gezond en sterk maakt.

true beauty collageem

Om dit effect te bereiken bevat de True Beauty Collagen Drink onder andere Verisol collageen, hyaluronzuur, vitamine C, biotine, vitamine B2, koper, vitamine A, vitamine B11, vitamine B12 en vitamine D.

Eén verpakking bevat voldoende collageen poeder voor 30 dagen. Het advies is om dagelijks 1 schep van 10 gram te mixen met 300 ml water.

De True Beauty Collagen Drink is verkrijgbaar via de website van Women’s Best, maar ook via Body & Fit en Bol.com.

 • Effectiviteit 6/10
 • Voldoende voor 30 dagen

Bekijk hier de prijzen van Women’s Best True Beauty Collagen Drink

Conclusie

Er zijn veel collageen poeders te koop die beloven je een gezonder en jonger huid te geven. De meeste van deze poeders werken niet en zijn een verspilling van je geld.

Uit alle poeders op de markt die ik heb getest, is Collagen Select het beste.

Collagen Select bevat meerdere essentiële ingrediënten die andere collageen poeders niet hebben. Daarnaast is Collagen Select het enige poeder waar meerdere klinische studies de werking heeft bewezen.

Bekijk hier de kortingspagina van Collagen Select >>
Jasmijn Dijkstra is een geregistreerde voedingsdeskundige met expertise in Voeding en Gezondheid. Ze heeft haar masterdiploma Voeding en Gezondheid in Wageningen University & Research behaald. In haar vrije tijd zit Jasmijn graag in de sportschool.

4 REACTIES

 1. Michelle de Jong

  Een aantal maanden bezig met Collagen Select en nu al een strakkere huid en minder rimpels!! Ik wist niet wat ik kon verwachten maar dit is geweldig.

 2. Hallo Jasmijn ik heb een vraag…

  Ik gebruik al een aantal weken Collagen Select en ik merk al dat mijn rimpels minder zijn geworden. Kan ik dit voor een langere periode nemen voor nog meer resultaat?

  Groetjes,

  Karen

  • Jasmijn Dijkstra

   Hoi Karen,

   Goed om te horen dat je rimpels zijn verminderd :).

   Ja, je kunt Collagen Select het beste voor 6 maanden gebruiken. Hier krijg je het beste resultaat.

 3. Al veel collageen poeders gebruikt maar Collagen Select blijft wel veruit de beste! Ik kan het sterk aanraden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here