De 10 Lekkerste en Beste Eiwitrepen

0

Wanneer je druk bezig bent met fitness weet je dat maar 20% van je resultaten aan krachttraining ligt en 80% aan voeding. Je moet dus goed kijken naar hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten je binnenkrijgt.

Het is vooral belangrijk dat je genoeg eiwitten binnen krijgt, zo’n 1 tot 3 gram per kilo lichaamsgewicht. Eiwitten helpen namelijk bij het opbouwen, onderhouden en herstellen van je spieren.

Het kan echter lastig zijn om elke dag genoeg eiwitten binnen te krijgen. Met gewoon voedsel moet je je waarschijnlijk vol proppen, wat kan leiden tot het verpesten van je spijsverteringssysteem.

Een eiwitshake kan een goede oplossing zijn, maar die zijn niet handig om mee te nemen en op elk moment van de dag te drinken. En daarnaast heb je soms ook helemaal geen zin in een shake.

Wat je wel wilt is een tussendoortje die je zo uit je tas kan pakken, opeten en weer verder met je dag gaan. Veel tussendoortjes passen echter niet goed in je voedingsschema. Ze zitten vol koolhydraten, zijn hoog in calorieën en bevatten nagenoeg geen eiwitten.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop eiwitrepen te verkrijgen. Deze bevatten per reep vaak zo’n 15 tot 30 gram eiwitten. Zo kan jij snel wat lekkers tussendoor nemen, zonder dat je daarvoor in de knoop komt met je voedingsschema. En het helpt je zelfs je dagelijks benodigde eiwitten binnen te krijgen.

Onze Top 10 Eiwitrepen

Met zoveel verschillende repen is het moeilijk om de beste te kiezen. Want welke is daadwerkelijk lekker en bevat een goede verhouding van voedingsstoffen?

Daarom hebben we speciaal voor jou een top 10 beste eiwitrepen lijst gemaakt, zodat jij de lekkerste en beste kan kopen om jouw fitnessdoelen te helpen bereiken.

Nr.NaamSmaakMacro's
1NuviaGo10/1010/10
2Perfection Bars Crunchy8/109/10
3Snickers HiProtein9/108/10
4Clean Protein bars8/108/10
5Protein Bar7/108/10
6All-In-One performance Reep6/109/10
7Smart Bars Crunchy5/109/10
8Protein Bars8/105/10
9Vegan Protein Bars6/107/10
10Barbarian Crunchy Protein Bar6/106/10

1. NuviaGo

Dit is de nummer 1 eiwitreep die er te verkrijgen is. Met de Cookies and Creams smaak, die elk een ware traktatie zijn, bestellen we deze topper geregeld.

Met NuviaGo kan je makkelijk spiermassa aanmaken en snel vet verbranden.

nuviago

Voedingswaarde per portie (55 gr)*

Calorieën = 172 kcal
Eiwit = 20.0 g
Koolhydraten = 18.9 g
Waarvan suikers = 1.6 g
Vet = 4.1 g

* Gebaseerd op de Cookies and cream smaak

Deze repen met hun Oreo gedeelte van verwennerij zijn een echte traktatie voor onderweg. Het maakt niet uit of je thuis bent, op kantoor of wanneer je de behoefte hebt aan een lekkere reep na een sportschool sessie.

Met een hoog eiwitgehalte van maar liefst 20 gram per reep en een laag suikergehalte zijn deze eiwitrepen de perfecte repen om jou te helpen met het bereiken van je doelen. Zo kun je gemakkelijk je spieren laten groeien en in stand houden.

Kort samengevat

 • Smaak 10/10
 • Macro’s 10/10
 • Aller Lekkerste Reep
 • Hoog in vezels

De NuviaGo eiwitreep behoort wel tot de duurdere repen in deze lijst, maar is het dankzij zijn heerlijke smaken dubbel en dwars waard. Het ondersteunen van je trainingsdoelen heeft nog nooit zo lekker gesmaakt.

Bekijk prijzen NuviaGo

2. Perfection Bars Crunchy – Body & Fit

De Perfection Bars Crunchy van Body & Fit hebben dezelfde goede voedingswaarden als de ‘’Eat Clean” eiwitrepen, maar hebben de smaak en textuur van een candybar. Ideaal dus!perfections bar

Voedingswaarde per portie (60 gr)*

Calorieën = 214
Eiwit = 19.8 g
Koolhydraten = 17.1 g
Waarvan suikers = 0.8 g
Vet = 8.2 g

* Gebaseerd op de Chocolate-Toffee smaak

 De Perfection Bars Crunchy van Body & Fit zijn zo crunchy en lekker dat je je bijna niet kan voorstellen dat ze zoveel eiwitten bevatten en ook nog eens vrij zijn van toegevoegde suikers. De repen zijn suikerarm en met 19.8 gr eiwit per reep, passen ze goed in je voedingsschema.

Deze eiwitrepen bevatten hoogwaardig eiwit en zijn gemaakt met melk- en whey eiwit isolaat. Dit zijn precies de juiste eiwitten voor fanatieke sporters. Eiwitten zijn cruciaal voor het ondersteunen en in stand houden van je spieren en het herstel na een zware trainingssessie.

Kort samengevat

 • Smaak 9/10
 • Macro’s 8/10
 • Suikerarm
 • Keuze uit 5 heerlijke smaken
 • Lekkere crunchy bite

De Perfection Bars Crunchy van Body & Fit zijn ideaal voor chocolade liefhebbers, alle 5 smaken zijn namelijk chocolade smaken. Je hoeft dus geen afscheid te nemen van chocolade om je fitness doelen te bereiken.

Bekijk prijzen Perfection Bars Crunchy bij Body & Fit

3. Snickers HiProtein Eiwitrepen – Mars

Wie dacht dat hij door zijn goede trainings- en voedingsprogramma nooit meer van een Snicker zou kunnen genieten, heeft het mis. Mars heeft namelijk ook hun eigen eiwitrijke reepjes op de markt gebracht. Zo kan jij ondanks je fitness doelen nog steeds van een Snicker genieten.snickers bar

Voedingswaarde per portie (62 gr)

Calorieën = 242
Eiwit = 22 g
Koolhydraten = 22.3 g
Waarvan suikers = 11.5 g
Vet = 8.6 g

Deze Snickers HiProtein Eiwitrepen van Mars zijn ideaal als tussendoortje, zoals je ook een normale Snickers had gegeten voordat je fitnessdoelen had. Met maar liefst 22 gr eiwitten per reep kan je deze reep goed gebruiken om je benodigde eiwitten op een dag binnen te krijgen.

Boordevol pinda’s, karamel, nougat en omhuld in heerlijke melkchocolade zijn deze repen bijna niet van de originele Snickers te onderscheiden. De recensies van deze eiwitrepen zijn dan ook erg positief.

Kort samengevat.

 • Smaak 8/10
 • Macro’s 9/10
 • Boordevol pinda’s karamel en nougat
 • Goede vervanging van de originele Snickers

Misschien zijn de Snickers HiProtein Eiwitrepen van Mars dan wel de duurste in de lijst. Je kan zo gelukkig nog wel geregeld van een lekkere Snicker genieten zonder je schuldig te voelen of te denken dat je je progress verpest hebt.

Bekijk prijzen Snickers HiProtein bij Body & Fit

4. Clean Protein bars – Body & Fit

Waar de meeste eiwitrepen bijna evenveel eiwitten als koolhydraten hebben, hebben de Clean Protein bars van Body & Fit maar 4 gram koolhydraten op 21 eiwitten. De Clean Protein bars van Body & Fit zijn ideaal als je een laag koolhydraten dieet volgt. Of als je aan het einde van de dag nog wat eiwitten in je macro’s wilt krijgen.clean bar

Voedingswaarde per portie (60 gr)*

Calorieën = 182
Eiwit = 20.2 g
Koolhydraten = 4.3 g
Waarvan suikers = 2.8 g
Vet = 4.5 g

* Gebaseerd op de Strawberry-Yoghurt smaak

De Clean Protein bars van Body & Fit bevatten zuivere en de juiste eiwitten voor fanatieke sporters. De repen zijn daarnaast koudgeperst, waardoor de eiwitten maximaal werkzaam zijn.

Ondanks dat deze repen veel minder koolhydraten dan de meeste repen bevatten zijn ze ontzettend lekker. De recensies van deze eiwitrepen zijn dan ook ontzettend positief.

Kort samengevat

 • Smaak 8/10
 • Macro’s 8/10
 • Bevat IMO, prebiotische voedingsvezels
 • Keuze uit 10 heerlijke smaken

Mocht je niet kunnen kiezen uit al die lekkere smaken, dan kan je ook kiezen voor de Mixbox die 3×4 smaken bevat. Zo kan je lekker afwisselen van smaak en kom je snel achter je favoriet.

Bekijk prijzen Clean Protein bars bij Body & Fit

5. Protein Bar – Bodylab24

Een veelgehoorde klacht van eiwitrepen is dat ze droog zijn. Daarom heeft Bodylab24 er ontzettend hun best voor gedaan om ervoor te zorgen dat deze repen, makkelijk te eten en niet droog zijn. En dat is ze erg goed gelukt.bodylab bar

Voedingswaarde per portie (65 gr)*

Calorieën = 233
Eiwit = 27.3 g
Koolhydraten = 12.4 g
Waarvan suikers = 2.7 g
Vet = 7.1 g

* Gebaseerd op de Crispy Banana-Caramel smaak

 De Protein Bar van Bodylab24 heeft een zeer hoog eiwitgehalte per reep en een relatief laag koolhydraatgehalte in verhouding. Dit maakt het een ideale aanvulling in je dieet.

Het kan lastig zijn om voldoende eiwitten binnen te krijgen wanneer je buitenshuis bent. Maar deze eiwitrepen zijn makkelijk mee te nemen en kan je op elk moment van de dag nemen. Soms wil je ook gewoon wat lekkers kunnen eten in een druk schema met een zwaar dieet en trainingsschema. En dan zijn deze repen een erg goede uitkomst.

Kort samengevat

 • Smaak 7/10
 • Macro’s 8/10
 • Keuze uit 4 heerlijke smaken
 • Niet droog

Je kan dagelijk 1 tot 3 van deze repen eten als aanvulling op je voeding, om ervoor te zorgen dat je genoeg eiwitten binnen krijgt.

Bekijk prijzen Protein Bar bij Bodylab24

6. All-In-One performance Reep – MyProtein

De All-In-One performance Reep van MyProtein bevat de meeste eiwitten per reep in deze lijst. Daardoor is hij ideaal voor iedereen die zijn dagelijkse inname eiwitten wil verhogen. Hij is verkrijgbaar in de bijzonder lekkere smaak Chocolate Orange. Het is een ideale snack om snel tussendoor te nemen.aio bar

Voedingswaarde per portie (70 gr)

Calorieën = 257
Eiwit = 28 g
Koolhydraten = 23 g
Waarvan suikers = 12 g
Vet = 6.2 g

De All-In-One performance Reep van MyProtein is dankzij zijn 28 gr eiwitten en 23 gr koolhydraten per reep, ideaal om na je training je energieniveau weer op pijl te brengen en om je te helpen herstellen.

De repen bevatten creatine wat een bewezen prestatieverbeterend effect heeft bij opeenvolgende korte, intensieve trainingen. Met een dagelijkse dosis van 3 gr creatine kan je dit gunstige resultaat bereiken.

Kort samengevat

 • Smaak 6/10
 • Macro’s 9/10
 • Toegevoegde creatine om beter te presteren
 • Lekker van smaak
 • Helpt bij spierherstel

De All-In-One performance Reep van MyProtein is ideaal voor onderweg, of dat nu op kantoor of onderweg is. Neem een reep op elk moment van de dag om de juiste hoeveelheid eiwitten op een dag binnen te krijgen.

Bekijk prijzen All-In-One performance Reep bij MyProtein

7. Smart Bars Crunchy – Body & Fit

De Smart Bars Crunchy van Body & Fit zijn ontzettend lekkere eiwitrepen. Door hun smaak, textuur en de crunch doen deze repen je denken aan een candybar! Deze repen zijn omhuld met suikervrije chocolade en hebben vanbinnen een heerlijk laagje eiwitrijke crème en crunchy eiwitcrispies.smartbar

Voedingswaarde per portie (45 gr)*

Calorieën = 164
Eiwit = 15.9 g
Koolhydraten = 11.9 g
Waarvan suikers = 0.9 g
Vet = 6.3 g

* Gebaseerd op de Chocolate Caramel smaak

 Deze eiwitrepen zijn degene met de laagste hoeveelheid eiwitten in deze top 10, maar ook qua calorieën zijn deze een stuk lager dan de meeste. Dit maakt het de ideale reep wanneer je een een kleiner tussendoortje wilt hebben.

De Smart Bars Crunchy van Body & Fit zitten aan de lage kant qua koolhydraten en zijn nagenoeg suikervrij. Dit maakt het een goede keuze in een laag koolhydraten dieet.

Kort samengevat

 • Smaak 5/10
 • Macro’s 9/10
 • Keuze uit 9 lekkere smaken
 • Crunchy bite

Kan je niet kiezen tussen die 9 lekkere smaken? Laat je dan verrassen door de mixbox! Zo kan je verschillende smaken uitproberen en weet je van welke smaak je bij je volgende bestelling een hele doos wilt hebben.

Bekijk prijzen Smart Bars Crunchy bij Body & Fit

8. Protein Bars – Barebells

De Protein Bars van Barebells zijn briljante eiwitrepen uit Zweden. Met nooit meer dan 2 gram suikers en 200 kcal per reep, hebben deze repen dan ook een speciaal plekje in de keukenkast van Zweedse sporters.barbells bar

Voedingswaarde per portie (55 gr)*

Calorieën = 197
Eiwit = 20 g
Koolhydraten = 16 g
Waarvan suikers = 1.7 g
Vet = 7 g

* Gebaseerd op de Cookie & Cream smaak

 Met de 7 verschillende smaken, zou je elke dag van de week een andere smaak kunnen nemen. Er is dus genoeg keuze voor een regelmatige afwisseling. En ze zijn ideaal om mee te nemen voor onderweg. Alle 7 varianten van de Protein Bars van Barebells zijn uniek in textuur en smaakbeleving.

Klik hier voor alle smaken en prijzen bij Body & Fit

Met maar liefst 20 gr eiwitten per reep is deze eiwitreep een goede aanvulling op je dieet om aan je dagelijkse eiwitten te komen. Zo kan je makkelijk je fitness doelen bereiken en ook nog blijven genieten van een heerlijk tussendoortje.

Kort samengevat

 • Smaak 8/10
 • Macro’s 5/10
 • Suikerarm
 • Keuze uit 7 lekkere smaken

Niet alleen de Zweden zijn gek op deze repen, maar er wordt ook vol lof over gesproken in Nederland. Deze eiwitrepen hebben veel zeer positieve recensies.

Bekijk prijzen Protein Bars bij Body & Fit

9. Vegan Protein Bars – Body & Fit

Wanneer je een Vegan of vegetarisch dieet volgt kan het lastig zijn om voldoende eiwitten binnen te krijgen. De Vegan Protein Bars van Body & Fit helpen jouw eiwit inname te verhogen zonder dat je koolhydraat inname erg verhoogd wordt.veganbar

Voedingswaarde per portie (60 gr)*

Calorieën = 186
Eiwit = 19.8 g
Koolhydraten = 4.9 g
Waarvan suikers = 1.6 g
Vet = 5.4 g

* Gebaseerd op de Cookie Dough smaak

De Vegan Protein Bars van Body & Fit bevatten de meeste zuivere en juiste plantaardige eiwitten en prebiotische vezels. Omdat ze koud geperst zijn, zijn de eiwitten maximaal werkzaam. Dit is ideaal voor het instandhouden van je spiermassa.

Het fijne aan deze eiwitrepen is dat ze geen toegevoegde suikers bevatten. Maar ze zijn gezoet met stevia extract, sucralose en een natuurlijk aroma. Stevia extract is natuurlijk en levert geen extra calorieën op.

Kort samengevat

 • Smaak 6/10
 • Macro’s 7/10
 • Vrij van dierlijke producten
 • Keuze uit 2 lekkere smaken

Je hoeft je geen zorgen te maken dat vegan betekent dat het niet lekker is, deze heerlijke lekkernijen hebben namelijk ontzettend positieve recensies en worden erg lekker gevonden. Neem dagelijk 1 tot 3 van deze bars op je dagelijkse voeding om genoeg eiwitten te krijgen in je vegan/vegetarische dieet.

Bekijk prijzen Vegan Protein Bars bij Body & Fit

10. Barbarian Crunchy Protein Bar – Stacker2

In een top 10 moet er toch altijd een product op de laatste plek komen. En dat is de Barbarian Crunchy Protein Bar van Stacker2 geworden. Dat hij op de laatste plek staat betekent niet dat hij niet goed is. Ook deze reep heeft een hoog eiwitgehalte en lekkere smaak.barbarian bar

Voedingswaarde per portie (55 gr)*

Calorieën = 210
Eiwit = 20 g
Koolhydraten = 19 g
Waarvan suikers = 1.9 g
Vet = 8.3 g

* Gebaseerd op de Chocolat Caramel smaak

 De Barbarian Crunchy Protein Bar van Stacker2 is ideaal voor mensen die van chocolade en crunch houden. Deze repen bestaan namelijk uit een zachte eiwitdeeg vulling, omhuld met soja crispies voor een crunchy bite. En alle 3 smaken, zijn chocolade smaken!

Dankzij het hoge eiwitgehalte van 20 gr eiwitten en nog geen 2 gr suiker per reep, past deze eiwitreep goed in je voedingsschema en kan je zelfs met een tussendoortje je dagelijks benodigde eiwitten binnenkrijgen.

Kort samengevat

 • Smaak 6/10
 • Macro’s 6/10
 • Keuze uit 3 lekkere smaken
 • Crunchy bite met zachte binnenkant

Op het eerste zicht zal je misschien denken dat deze eiwitrepen erg duur zijn. Maar in tegenstelling tot alle andere repen, krijg je van Stacker2 maar liefst 15 en niet zoals de anderen 12 repen per doos.

Bekijk prijzen Barbarian Crunchy Protein Bar bij Body & Fit

Veelgestelde Vragen Eiwitrepen

Zijn proteïne repen een goede vervanging voor een maaltijd?

We raden aan om de repen te nemen als een aanvulling van je dieet. Er zijn wel speciale repen gemaakt voor de vervanging van een maaltijd.

Hoeveel repen moet ik per dag eten?

Je kunt zoveel repen eten als je wilt. Als het maar binnen je macro's past.

Beter voor of na de training een proteïne reep eten?

Als je nog niks hebt gegeten voor het trainen kan je wel een reep eten. Het beste is als je na de training een eiwitshake of eiwitreep neemt. Na de training heeft je lichaam immers de meeste voedingsstoffen nodig.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here