Top 10 Beste Pre-Workout van 2022

juni 2024
2
beste pre workout hl

Het is altijd fijn om aan de slag te gaan in de sportschool. Je bloed gaat sneller stromen, je werkt aan je fysieke en mentale gesteldheid en je kan voor een mooie pomp zorgen. Maar soms heb je de energie er niet helemaal voor of je wilt juist even extra hard kunnen gaan. Dan kom een pre workout goed uit.

Een pre workout is eenvoudige op te lossen in water en je neemt het zo’n 10 tot 40 minuten voor je training in. Een schepje hiervan stimuleert je kracht, energie en focus. Je kan harder gaan en je krijgt een betere pomp. Hierdoor kan je ook net een beetje meer progressie krijgen in je trainingen. Bij veel van deze supplementen voel je een tinteling wanneer deze gaat werken, maar dat hangt van de ingrediënten af.

Je snapt nu dus vast wel dat pre workouts ontzettend populair onder bodybuilders en krachtsporters zijn. Maar er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Daarom hebben we een Top 10 Lijst voor je gemaakt.

Wil jij weten hoe je je spierkracht met 30% kan verhogen? Blijf dan zeker verder lezen!

Wat is een Pre Workout?

Een pre workout is een supplement die vaak gebruikt wordt door fanatieke sporters. Het komt vrijwel altijd in poedervorm en heeft vaak een lekkere smaakje. Je mixt de poeder met water en drinkt het voordat je gaat trainen.

Zo een pre workout geeft vele voordelen tijdens het trainen:

 • Meer kracht
 • Ongekende Focus
 • Verhoging in uithoudingsvermogen
 • Snellere herstel

Zoals je kunt zien kan een Pre Workout echt handig zijn tijdens het trainen. Hoe zwaarder je kunt trainen des te meer spiergroei en progressie je krijgt.

Je denkt wellicht nu: “Waar wacht ik dan op? Ik ga nu gelijk een pre workout bestellen!”

Jammer genoeg moet ik je wel vertellen dat er een heleboel slechte Pre Workouts verkrijgbaar zijn. Denk aan de V2 Pre-Workout van Joel Beukers of de Pre-Workout van Mo Bicep.

Deze pre-workouts bestaan uit de volgende standaard ingrediënten: Beta Alanine, L-Tyrosine, L-Citruline, L-Arganine en Creatine.

Dit zijn de goedkoopste ingrediënten die je in een pre workout kan stoppen. Deze figuren maken veel geld op onwetende consumenten.

Koop daarom alleen pre workouts met ingrediënten van hoge kwaliteit! Vrees dus niet, wij hebben een mooi lijstje voor je opgesteld.

De Top 10 Beste Pre Workout 2021

Al deze beste pre workouts zijn gerangschikt op kwaliteit en spierkracht toename. Waarom? Kwaliteit vinden we veel belangrijker dan de prijs. Onthoud goed dat je niet moet bezuinigen als het gaat om je eigen gezondheid.

Nr.NaamEffectiviteit
1Nutrigo Lab StrengthSpierkracht toename van 30%
2C4 UltimateSpierkracht toename van 12%
3THE Pre-WorkoutSpierkracht toename van 11%
4Crazy Pre-WorkoutSpierkracht toename van 9%
5ElevateSpierkracht toename van 8%
65150Spierkracht toename van 8%
7THE Pre-Workout+Spierkracht toename van 6%
8Golden Standard Pre-WorkoutSpierkracht toename van 5%
9Kill ItSpierkracht toename van 4%
10No Xplode XE EDGESpierkracht toename van 3%

1. Nutrigo Lab Strength

Aangezien deze pre workout veel aandacht kreeg van de pers hebben we besloten om ze zelf uit te testen. De resultaten zijn ongelofelijk!

nutrigo lab strength

Nutrigo Lab Strength bevat de allerbeste en puurste ingredienten om je sterker te maken in de sportschool: RedNite™, enXtra™, Bioperine®, AAKG, Citrulline Malaat, Taurine en nog 12 andere actieve ingrediënten.

Uit een heleboel wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat Nutrigo Lab Strength de spierkracht met meer dan 30% kan verhogen zonder bijwerkingen [1].

Een ander wetenschappelijke studie toont aan dat Nutrigo Lab Strength een vetverbranding van 1-3 kg per week kan veroorzaken [2].

Tijdens het testen van Nutrigo Lab Strength hebben we gemerkt dat al deze claims 100% correct zijn. Na het innemen van deze poeder krijg je gelijk de motivatie om de sportschool te slopen. Je focus stijgt met wel 100%, het enige waar je aan kan denken is om je PR te verbreken.

Door Nutrigo Lab Strength steeg onze spierkracht met wel 30% bij alle oefeningen. Ook was het mogelijk om een paar extra reps te doen bij alle compound oefeningen (deadlift, bankdrukken, squat etc.).

Nog niet overtuigd? Bekijk hier de ervaringen van andere Nutrigo Lab Strength gebruikers!

Kort Samengevat:

 • Sterkste en Beste PreWorkout
 • Verhoogd spierkracht met 30% [1]
 • Verbranding van 1-3 kg vet per week bij regelmatig gebruik [2]
 • Verhoogd uithoudingsvermogen [3]
 • Aanzienlijke verhoging van focus en motivatie [4]

Bekijk hier de prijzen van Nutrigo Lab Strength <<

2. C4 Ultimate

c4-ultimate

C4 ultimate is een pre workout waar je U tegen zegt. Dit is niet zomaar eentje die neemt wanneer je de rest van je dag nog rustig wilt kunnen relaxen. C4 Ultimate zorgt voor het verleggen van je grenzen, of je nu wilt of niet. Wanneer je serieus op zoek bent je grenzen te verleggen, nieuwe PR’s wilt zetten en non-stop wilt doorgaan dan heb je je pre workout gevonden. C4 ultimate is inmiddels een begrip geworden de sportschool. Train je serieus en ben je op zoek naar nieuwe hoogtes, kies dan voor C4 Ultimate Pre-workout.

 • De L-Citrulline in de C4 zorgt geeft een positief effect op het uithoudingsvermogen van je spieren en een goede pomp.
 • Beta Alanine vormt samen met een ander aminozuur de de-peptide Carnosine. En deze stof helpt op zijn beurt weer tegen vermoeide spieren.
 • Nitrosigine helpt atletische prestaties te verbeteren [5].
 • Arginine AKG vergroot de spiermassa en spierkracht, verbetert het duurvermogen en verbetert de algehele atletische progressie.
 • En cafeïne zorgt voor betere focus en meer energie.

Kies één van de verfrissende smaken en neem hem 20-30 minuten voor je workout in.

Bekijk hier de prijzen van C4 Ultimate Pre-Workout <<

3. THE Pre-Workout

the-pre-workout

THE Pre-Workout van MyProtein staat op de 2e plaats. Je fysieke prestaties zullen direct verbeteren en je uithoudingsvermogen zal direct stijgen. Ook deze Pre Workout heeft een zeer goede samenstelling, hoewel hij iets minder geconcentreerd is dan de Nutrigo Lab Strength. Je hebt er dus wel meer van nodig voor een net zo krachtige werking.

 • The Pre-Workout bevat dezelfde werkzame stoffen als de Nutrigo Lab Strength, maar dan in mindere mate.
 • Daarnaast bevat het ook L-glutamine, wat helpt met het herstel van nieuwe spieren.
 • BioPerine, wat is afgeleid van het fruit van de zwarte peper, om je training wat heter te maken.
 • Capsimax, wat van cayennepeper is afgeleid en je lichaam meer pit geeft en helpt met vetverbranding.
 • Vitamine B6 helpt je om vermoeidheid tegen te gaan [6].
 • En Astragin verbeterd de werking van alle andere ingrediënten.

Je hebt misschien wel meer nodig van THE Pre-Workout dan van de Nutrigo Lab Strength om een goede werking te verkrijgen, maar ook met THE Pre-Workout kan je topprestaties leveren en betere prestaties leveren dan ooit tevoren. Het is ontwikkeld om je grenzen te verleggen, herhaling na herhaling en set na set.

THE Pre-Workout is verkrijgbaar in meerdere lekker smaken, zo kan je je workout een boost geven met de smaak waar jij het meeste van houd. Neem het 30 minuten voor je workout in.

Bekijk hier de beste prijzen van THE Pre-Workout <<

4. Crazy Pre-Workout

crazy-pre-workout

De Crazy pre workout is voor de sporter die op zoek is naar een complete mix met alle werkzame stoffen voor een goede prijs. Creatine monohydraat, Beta Analine, L-Taurine, L-Arginine AKG, Caffeine Anhydrous en Citrulline Malaat, het zit er allemaal in. Wanneer je op zoek bent naar een mix van energie, kracht, uithoudingsvermogen en explosieve kracht, dan is de Crazy Pre-workout een goede match voor jou.

 • L-Taurine geeft je een zenuwstelsel een flinke opper, zodat je sneller in actie kunt komen. Je kunt jezelf verder pushen en gaat daardoor sneller vooruit [7].
 • Creatine monohydraat is een zeer effectieve vorm van creatine en zorgt voor meer kracht bij explosieve krachtinspanningen.
 • L-Arginine AKG boost je stikstofoxide productie, vergroot de spiermassa en spierkracht, verbetert het duurvermogen en verbetert de algehele atletische progressie.
 • Beta Alanine is een lichaamseigen aminozuur en vormt samen met L-histidine de de-peptide Carnosine. En carnosine helpt op zijn beurt weer tegen vermoeide spieren.
 • Citrulline Malaat heeft een positief effect op het spieruithoudingsvermogen, waardoor je meer herhalingen per set kan doen [8].
 • En Cafeïne Anhydrous geeft je een lekkere energie boost.

Je hebt de keuze uit 3 fruitsmaken en het fijne aan deze pre workout is dat hij geen aspartaam bevat. Neem het 15-40 minuten voor je workout in.

Bekijk hier de prijzen van Crazy Pre-Workout <<

5. Elevate

elevate

Wanneer je een pre workout zoekt die werkelijk al je prestaties verbetert, dan is Elevate geschikt voor jou. Bij Bulk Powders zijn ze er namelijk van overtuigd dat Elevate niet alleen de meest effectieve supplement voor je workout is van Europa, maar van de hele wereld. Elevate bevat namelijk 12 actieve ingrediënten.

Nu horen we je denken, er zijn genoeg supplementen met meer actieve ingrediënten. Maar dit is niet de kracht van Elevate. Elevate bevat namelijk een ongeëvenaarde dosering van elk ingrediënt.

Elke dosering bevat maar liefst 29 gram aan actieve ingrediënten. Omdat ze er bij Bulk Powders van overtuigd zijn dat dit de beste pre workout is die er bestaat bieden ze zelfs niet goed, geld terug garantie. Wanneer je dus niet de beste work out hebt van je leven na een scoop Elevate, kun je er dus altijd voor kiezen het product retour te sturen en een andere te kiezen.

We zullen niet alle 12 actieve ingrediënten bespreken, maar samen zorgen ze voor een betere algehele prestatie in de sportschool. Je uithoudingsvermogen wordt groter, je hebt meer focus, je krijgt een ongelofelijke pomp, je hebt meer energie en wordt lekker opgepept.

De Pre Workout is in 3 verschillende smaken verkrijgbaar en moet 30-45 minuten voor de workout ingenomen worden.

Bekijk hier de prijzen van Elevate <<

6. 5150

5150-pre-workout

Rich Piana. Wie kent hem niet? Onze favoriete 100% natty 100% vegan bodybuilder. Rich Piana is er helaas niet meer. Zijn onovertroffen supplementen zijn gelukkig nog wel.

We zullen je niet lastigvallen met de ingrediëntenlijst, die kun je zelf ook wel opzoeken.

5150 is niet geschikt voor slappelingen, maar alleen voor de echte die-hards. Wanneer jij op zoekt bent naar een pre workout waarmee je 200% kan gaan in de sportschool dan is dit de pre workout voor jou. Maar wanneer jij graag mindful rondloopt in de sportschool om rustig de stress van je werk te verminderen terwijl je naar Michael Jackson’s ABC luistert, kijk dan even verder naar een mildere pre workout.

Deze workout is namelijk voorzien van 8 soorten cafeïne, en L- citrulline en Beta alanine die bij zorgen voor een betere uithoudingsvermogen en tegen spiervermoeidheid werken, dus aan energie zal het je niet ontbreken. En daarnaast zorgt deze pre workout voor een geweldige pomp

De Pre workout is verkrijgbaar in 4 fruitige smaakjes en dient 20-30 minuten voor je workout ingenomen te worden.

Bekijk hier de prijzen van 5150 <<

7. THE Pre-Workout+

the-pre-workout-plus

Wanneer je op zoek bent naar een pre workout die je voornamelijk helpt om je mentaal te ondersteunen, dan zit je niet te wachten op mogelijke bijwerkingen. Je wilt gewoon pure, zuivere mentale focus.

Met THE Pre-Workout+ van Myprotein krijg je precies waar je naar op zoekt bent. THE-Pre-Workout+ is namelijk gemaakt voor een scherpe geest.

De afgifte technologie zorgt voor een optimale afgifte van de actieve ingrediënten, VASO6 en cafeïne. De stoffen worden in twee stappen afgegeven, wat ervoor zorgt dat je tijdens de duursport maximale focus hebt, zodat je keer op keer betere prestaties neerzet.

 • THE Pre-Workout + bevat maar liefst 300 mg cafeïne per portie, zodat je een krachtige energie boost krijgt.
 • VASO6 verwijdt je bloedvaten en stuurt meer brandstof naar je spieren.
 • Alpha-GPC ondersteund je metabolisme [9]
 • Huperzine A zorgt ervoor dat je meer gefocust bent en een hoger concentratievermogen hebt.
 • Toegevoegde vitamine B12 houdt je scherp en C houdt je immuunsysteem intact.
 • Niacine zorgt ervoor dat je goed blijft presteren [10].

Neem deze pre workout ongeveer 30 minuten voor je workout in. Je kan hierbij kiezen uit 3 lekker smaken.

Bekijk hier de prijzen van THE Pre-Workout+ <<

8. Golden Standard Pre-Workout

gold-standard-pw

Golden Standard Pre-Workout van Optimum Nutrition kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het behoort tot een van de klassiekers onder de pre workouts. Het is een bewezen product dat eigenlijk geen verdere toelichting nodig heeft. Wanneer je geen zin hebt om veel onderzoek te doen naar een goede pre workout en een hoge standaard hebt, kan het beste kiezen voor Golden Standard. Je bent namelijk verzekerd van een goede samenstelling, dus verzekerd van een goede workout!

 • Met 175 mg cafeïne uit natuurlijke bronnen heb je je hele workout genoeg energie en focus en ben je niet te stoppen.
 • Dankzij de Creatine Monohydraat krijg je een verbetering van je fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen, hoogintensieve oefeningen en wordt je spiergroei bij explosieve krachtinspanningen gestimuleerd [11].
 • Beta Alanine vormt samen met L-histidine de de-peptide Carnosine. En deze helpt op zijn beurt weer tegen vermoeide spieren.
 • En dankzij L-Citrulline Malaat kan je meer herhalingen per set kan doen, omdat het een positief effect op het spieruithoudingsvermogen heeft.

Kies uit een van de frisse smaken en neem de pre workout 20-30 minuten voor je workout in.

Bekijk hier de prijzen van Golden Standard Pre-Workout <<

9. Kill It

kill-it

Nee hoor, wees maar niet bang. Onze favoriete natty vegan is niet overleden aan deze pre workout. Hoewel hij groot is geworden op spinazie, groente smoothies, soyabonen en groene bladeren, gebruikte hij daarnaast ook andere middelen om meer gains te realiseren. Kill it Pre-workout was er daar een van. Het bevat hoge doseringen van de meest moderne actieve ingrediënten. Met Kill-it word jij die hardcore junkie die staat te pompen met gewichten!

Dankzij de creatine in deze pre workout worden je fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen en hoogintensieve oefeningen verbeterd. Ook wordt spiergroei gestimuleerd bij explosieve krachtinspanningen.

 • L-Citrulline heeft een positief effect op het spieruithoudingsvermogen. Dankzij Taurine kan je jezelf verder pushen en ga je sneller vooruit.
 • Beta Alanine vormt samen met een ander aminozuur de de-peptide Carnosine, welke helpt tegen vermoeide spieren.
 • Cafeïne Anhydrous geeft je energie en focus.
 • L-Norvaline zorgt voor een goede bloedstroom en dus een goede pomp.
 • Rhodiola Rosea Extract werkt tegen vermoeidheid en helpt met herstel [12].

Kies één van de fruitige smaken en neem deze 30 minuten voor je workout in voor een killer training.

Bekijk hier de prijzen van Kill-it Pre-Workout <<

10. No Xplode XE EDGE

no xplode xe

Om de lijst compleet te maken eindigen we met No Xplode XE EDGE pre-workout. Stiekem verdient het eigenlijk een hogere positie in de lijst. Om niet elke lijst te beginnen met supplementen van BSN en omdat bovenstaande Pre Workouts daadwerkelijk goede producten zijn staat No Xplode XE Edge op de 10e plaats. De No Xplode is een legendarische pre workout en zie je altijd in elke lijst weer terugkomen. No Xplode zorgt ervoor dat elke sessie in de sportschool een feest is.

De No Xplode staat dan niet op nummer 2-9 in deze lijst, maar hij is het waard om een keer uit te proberen. Zo weet je direct zelf waarom hij zo legendarisch is en in elke lijst terugkomt. Het fijne aan deze pre workout is dat hij een relatief korte inwerktijd heeft, dit is ideaal als je krap qua tijd zit en heel snel thuis even een pre workout kan nemen en direct doorgaat naar de sportschool.

Kies een van de frisse smaken en neem hem 10-20 minuten voor je workout in om de sportschool te slopen.

Bekijk hier de prijzen van No Xplode XE EDGE <<

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een pre workout

De prijs zit tussen de 20 en 60 euro per verpakking. Er zijn een heleboel soorten pre workouts, sommige zijn van slechte kwaliteit. Bekijk daarom altijd eerst onze Top 10 lijst.

Wanneer neem je een pre workout?

Een pre workout neem je in voordat je gaat trainen. Neem in het begin de pre workout zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing. Het kan zijn dat je na verloop van tijd de voorkeur hebt om het eerder of later in te nemen. Doe in dit geval wat voor jou het beste werkt.

Kan ik het dagelijks innemen?

Het nemen van pre workouts kun in in principe gewoon dagelijks doen. Wel is het zo dat je lichaam er aan gaat wennen en dus minder gaat vernemen na een bepaalde termijn. Daarnaast train je vaak harder op een pre workout. Het gevaar bestaat dat je hierdoor te hard traint en niet genoeg hersteld. Dit heeft als gevolg dat je minder spiergroei hebt. Het is daarom aan te raden om het alleen in te nemen op dagen dat je het echt nodig hebt.

Zijn alle pre workout hetzelfde?

Het antwoord hierop is simpel: Nee, niet alle pre workouts zijn hetzelfde. De ene zorgt voor meer explosieve kracht, terwijl de andere zorgt voor meer uithoudingsvermogen. Verder zijn er nog verschillen in de hoeveelheid spierpomp, langdurige energie en mentale focus.

Is een pre workout gezond voor je?

Pre workouts zijn geen voedingssupplementen die gericht zijn op gezondheid. Toch is het zo dat veel van deze supplementen extra voedingsstoffen bevatten die goed voor je zijn. Een goede gezondheid zorgt namelijk voor verbeterde sportprestaties. Veel bevatten daarom ook vitaminen en mineralen.

Werkt een pre workout echt?

Het antwoord hierop luidt hardop: JA! Een pre workout draagt zeker bij aan het behalen van verbeterde sportprestaties. Om te zorgen dat je deze verbeteringen ziet is het aan te raden dat je hiervoor wel gebruik maakt van de juiste supplement. Om te zorgen dat je gegarandeerd een pre workout hebt die werkt hebben we deze top 10 samengesteld.

Welke pre workout moet ik hebben?

Om te bepalen welke pre workout je moet hebben is het belangrijk om te weten wat je doelen zijn van je sportprestaties. Wil je graag meer sportprestaties? Of juist meer leervermogen? Wil je explosieve kracht? Of juist langdurig kunnen presteren? Heb je allergieën? Ben je aan het droogtrainen of aan het bulken? Nadat je hebt vastgesteld is het een kwestie van goed lezen van de gebruiksaanwijzingen en ingrediënten van het betreffende middelen. Creatine zorgt voor meer explosieve kracht en verhoogt het uithoudingsvermogen. Cafeïne heeft als werking dat het zorgt voor meer energie en verhoogt ook het uithoudingsvermogen. Taurine zorgt voor meer kracht tijdens je training Beta-alanine zorgt ervoor dat je de werking van pre workout voelt na inname van het middel.

Is pre workout enkel voor mannen? Of ook voor vrouwen?

In principe zijn alle pre workouts geschikt voor zowel mannen al vrouwen. Omdat vrouwen over het algemeen lichter zijn dan mannen kan het zijn dat de dosering hierdoor wat aan de hoge kant is. Om te voorkomen dat dat werking te heftig kan zijn, is het aan te raden te beginnen met een lagere dosering om te kijken hoe de effecten zich uiten.

Zijn pre workouts glutenvrij?

Over het algemeen zijn pre workouts glutenvrij. Om dit zeker te weten is het aan te raden om de ingrediënten te raadplegen.

Kan ik een pre workout nemen in combinatie met medicijnen?

De meeste pre workouts kunnen geen kwaad in combinatie met medicatie. Toch kunnen er bijwerkingen optreden. Raadpleeg dus eerst je huisarts voordat je het gaat combineren

Zit er suiker in pre workout?

Het hangt af van de pre workout of er suiker in zit of niet. Kijk daarom in de ingrediëntenlijst of er suiker in zit. Suiker bevat snelle caloriën met als gevolg verbeterde sportprestaties. In het geval van explosieve kracht is dit een voordeel. Wanneer je aan het cutten bent is dit natuurlijk een nadeel.

Kan ik een pre workout combineren met andere supplementen?

Ja, het combineren met andere supplementen is geen probleem. Zolang je maar niet meerdere pre workouts met elkaar combineert, omdat dit kan zorgen voor overdosering.

 

RECENSIEOVERZICHT
Pre-Workout
De oprichter van Fitness101 is Virgil Rinner. Hij werkt samen met een paar vrienden om goede Fitness- en gezondheidsinformatie op de blog te zetten. Ook is Virgil zelf een fanatieke sporter.

2 REACTIES

 1. Jongens en meisjes. Ik verklaar hierbij Nutrigo Lab Strength tot de beste pw van dit jaar. Sjonge jonge, wat een dikke pre powder zeg.

 2. Ik snap niet waarom mensen die rotzooi van joel beukers kopen lol. Er zijn veel betere pre workouts zoals nutrigolab strength en c4. Allemaal schapen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here