3 Alternatieven Voor Bakpapier

0
bakken

Je hebt vast wel ooit koekjes willen bakken maar dan kom je later achter dat het bakpapier op is. Wat nu? Zijn er wel alternatieven voor bakpapier? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Bakpapier is een hittebestendig, papier dat wordt gebruikt bij het koken en bakken. Je kan hiermee het kleven tijdens het bakken voorkomen. Zakjes kunnen er gemaakt van worden om vlees en groenten mee te koken. Je kunt er deeg mee uitrollen. En je kunt het gebruiken om het aantal afwasbeurten te verminderen. Bekleed je pannen ermee en ze zijn nog steeds schoon als ze uit de oven komen.

Alternatief Bakpapier

Eigenlijk is bakpapier niet persee nodig. Als je thuis geen bakpapier hebt hoef je geen zorgen te maken. Er zijn genoeg alternatieven.

1. Een silicone bakmat: Waarschijnlijk heb je dit niet thuis liggen. Maar een ander goed alternatief is het gebruiken van een silicone bakmat. Doe het gewoon op de bakplaat met al je eten der op. Niks gaat kleven na het bakken. Je hoeft ook niet je pan in te smeren met olie en vet. Ook hoef je minder af te wassen dan met de andere alternatieven.

Tip: Als je nog geen bakmat hebt, is nu een goed moment om eentje aan te schaffen. Ze kosten bijna niks en je kan ze honderden keren gebruiken. Dus je komt goedkoper uit dan telkens bakpapier te kopen. Je kan het zelfs gebruiken om je deeg uit te rollen zonder dat het gaat kleven. Bekijk hier de prijzen >>

2. Geoliede pan: Een ander alternatief voor bakpapier is een geoliede pan. Probeer de pan in te smeren met olie, boter of vet. Een kookspray is ook goed. Nu kan je alle eten op de pan doen. Dit werkt voor bijna alles wat je wilt bakken in de oven.

3. Folie: Zet wat aluminiumfolie op de pan. Daarna doe je wat olie op de folie zodat er niks gaat plakken. Koken met aluminiumfolie gaat meestal sneller, dus let goed op je eten. Als je koekjes bakt bijvoorbeeld, wordt de onderkant van de koekjes veel knapperiger.

Tip: Moet je iets in een zak doen? Je kan met aluminiumfolie ook een zak maken, verpak het gewoon in de folie. Nu kan je het zelfs op de grill doen.

Geld besparen

Als je bakpapier te duur vind kan je het beste bij de Action je bakpapier halen. Daar kost het nauwelijks een euro. Ze zijn wel wat kleiner dan de duurdere bakpapieren. Als je nog meer wilt besparen, kan je zelfs het bakpapier herbruiken! Als ze erg donker worden moet je ze niet vergeten weg te gooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here