Sommigen zullen misschien zeggen dat dit een beetje een voor de hand liggende vraag is, maar veel mensen hebben ons gevraagd hoe je gehakt moet rul bakken. Als je gehakt kookt, krijg je de beste smaak als je het gehakt bakt en bruint. Bruinen duurt slechts 5 minuten, maar het maakt je schotel onweerstaanbaar.
Let op: Als je gehakt kookt dat eerder in de diepvriezer heeft gezet, vergeet dan niet om het goed te ontdooien.
Rul bakken van gehakt
Om de beste smaak uit je gehakt te halen, moet je het eerst een beetje bruinen voordat je het aan je maaltijd toevoegt. Om je gehakt te laten bruinen / bakken, moet je de volgende stappen nemen:
- Voeg een scheutje olie toe aan een hete pan en voeg je gehakt toe.
- Roer om ervoor te zorgen dat het gehakt uit elkaar gaat en niet aan de pan blijft kleven. Hierdoor wordt het gehakt gelijkmatig bruin.
Als er te veel sap uit het gehakt komt moet je het even zeven om het vocht te verwijderen. Voeg daarna alleen het gehakt terug in de pan. Je kan het sap in een saus als bouillon gebruiken om meer smaak toe te voegen.
Conclusie
Er is niks moeilijks aan gehakt bakken. Er zit lekker veel eiwitten in gehakt, een betere alternatief dan je gebruikelijke eiwitshake. Je kan nu met deze nieuwe kennis verschillende recepten maken die gebruik maken van gehakt. We raden aan om Mexicaanse taco’s te maken!